Generatorul de abur - precautii generale

Folosirea si manevrarea unui generator de abur implica numeroase precautii, astfel incat riscul de accidente sau de defectiuni ale aparatului sa fie minime. Inainte de toate, orice modificare, interventie sau reparatie trebuie facuta exclusiv de catre personalul specializat. Trebuie neaparat verificata functionarea corecta a pompei de incarcare cu apa, asa cum gasesti indicatiile in manualul tehnic oferit odata cu aparatul.

Trebuie acordata atentie la muchiile ascutite existente la cazan si la accesoriile acestuia. Racordurile cazanului nu trebuie considerate puncte de sprijin pentru tubulatura. Partile neizolate ale utilajelor nu trebuie atinse atunci cand acestea sunt in functiune. Atunci cand se fac manevre de reglare si control pe perioada functionarii, este necesar ca personalul sa poarte echipament adecvat.

Alimentarea panoului trebuie sa fie conforma cu datele indicate in schema electrica existenta in manualul tehnic. Cazanul trebuie sa fie impamantat corect, iar instalatia electrica a centralei trebuie verificata, in asa fel incat sa nu existe probleme sau defectiuni. Atunci cand se fac manevre de ridicare a echipamentelor, operatorul trebuie sa se afle la o distanta minima de 5 metri fata de proiectia acestora raportata la sol.

Supapele de siguranta trebuie intretinute periodic, asa cum se specifica in manualul de utilizare si intretinere a cazanului si a supapei. Inainte de deschiderea usii, operatorul trebuie sa verifice daca arzatorul este oprit si daca alimentarea este si ea stopata. Cosul de fum trebuie sa fie fixat corect. De asemenea se va verifica daca jonctiunea conexiunilor hidraulice este corecta, precum si a partilor electrice. Cazanul trebuie protejat de conditii climatice referitoare la temperatura minima de -10 grade Celsius si de asemenea trebuie ferit de ploaie.

Pentru accesul la partile interne este nevoie de o cheie adecvata, care va fi folosita doar de personalul specializat. Daca sunt inlocuite anumite accesorii, acestea trebuie sa aiba aceleasi caracteristici ca cele originale. Periodic, se recomanda curatarea filtrului in aspiratie al pompei. Inainte de inchiderea valvei de interceptare, trebuie oprit arzatorul si pompa. Se recomanda prevederea jonctiunilor de dilatatie si suporturi pentru tubulatura care leaga cazanul la instalatie. Purjarile trebuie efectuate prin actionarea vanelor de scurgere care se gasesc pe fundul cazanului.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.generator-abur.ro 2018 | ANPC


Generatoare de abur de inalta si joasa presiune - Generatoare electrice de abur