Generator abur de joasa presiune

Generatoarele abur de joasa presiune reprezinta aparate de tip semifix orizontale, cu tuburi de fum care sunt dotate cu diverse tipuri de accesorii, precum: accesorii de siguranta (instrumente nivel de siguranta, valve de siguranta, presostat de bloc); accesorii indicatoare (indicator de nivel, vizor flacara, manometru); accesorii pentru alimentare (pompa centrifuga); accesorii de reglare (instrument de nivel, presostat); accesorii pentru manevre (valva de descarcare, valve de interceptare). Pentru o buna functionare se recomanda utilizarea unor arzatoare presurizate pe motorina, gaz sau pacura.

In ceea ce priveste modul de utilizare, este nevoie ca utilizatorul sa aiba cunostinta de anumite sfaturi practice, care sa asigure o buna functionare a aparatului. Atunci cand aparatul se pune in functiune, trebuie ca toate legaturile sa fie bine stranse. Usa superioara trebuie sa fie inchisa corect. Tubul de alimentare trebuie sa fie curat, aspect pentru care trebuie spalat de mai multe ori. Cazanul trebuie sa fie umplut cu apa pana la nivelul minim.

La o anumita perioada de timp trebuie verificata eficienta instrumentelor de reglare si control, precum si a componentelor mecanice si a celor electrice. Anual, trebuie inlocuite partile in ceramica a suporturilor sondelor. Trebuie inspectata starea stratului de protectie intern al usilor, precum si nivelul de uzura al valvelor de scurgere, care tind sa se deterioreze repede in timp din cauza depozitelor.

Si arzatorul trebuie intretinut. Vei gasi instructiunile specifice in manualul tehnic al aparatului. La fiecare sase ore se recomanda ca personalul specializat sa verifice eficienta accesoriilor de siguranta. Atunci cand generatorul este oprit, se poate realiza periodic o inspectie si o intretinere. Trebuie sa se acorde o atentie sporita in special componentelor aflate sub presiune, care vor fi verificate pentru a se constata daca exista sau nu depozite, zone cu coroziune sau alte probleme facute de apa de alimentare.

Exista doua tipuri de conservare a generatorului: conservare la uscat si conservare la umed. Cea facuta la uscat consta in descarcarea completa si uscarea cu atentie a generatorului, prin introducerea in corpul cilindric a unei substante higroscopice. Conservarea la umed se face prin pastrarea cazanului plin pana la un nivel la care nu apare efectul de croziune. Este necesara eliminarea oxigenului, dupa care trebuie controlata bazicitatea apei.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.generator-abur.ro 2018 | ANPC


Generatoare de abur de inalta si joasa presiune - Generatoare electrice de abur