Arzatoarele pe gaz pentru generatorul de abur

Generatoarele pe abur au nevoie de anumite accesorii pentru o functionare eficienta si pentru un randament ridicat. Un astfel de accesoriu este reprezentat si de arzatoarele pe gaz. In functie de modelul generatorului de abur, acesta are nevoie de un anumit tip de arzator. Arzatoarele se diferentiaza intre ele in functie de caracteristici precum puterea termica, debit, presiune nominala si presiune maxima, puterea motorului, puterea maxima absorbita, alimentarea electrica, gradul de protectie electrica si timpul de siguranta.

Atunci cand se doreste transformarea unui arzator pe metan intr-un arzator de tip GPL, este nevoie de inlocuirea kitului, si anume capul de ardere. Pentru inlocuirea unui cap scurt cu unul lung, trebuie procurat intregul grup al capului de ardere, si anume kitul cap, reglare ardere si tub ardere. Dupa ce se realizeaza schimbarea este necesara reglarea arzatorului. Atunci cand se doreste reglarea presostatului de gaz minim, trebuie urmati cativa pasi. Presostatul se afla in legatura cu termostatul si are capacitatea de a opri arzatorul in momentul in care presiunea gazului coboara sub limita aleasa.

Reglarea se face in modul urmator: arzatorul trebuie adus la putere maxima, in raport cu puterea cazanului. Apoi se masoara valoarea presiunii existente la presostat, dupa care se reduce din ventil treptat pana n momentul in care presiunea ajunge sub 20% din presiunea de lucru. Ulterior se roteste lent rotita de reglare a presostatului pana in momentul in care arzatorul se opreste. Se deschide apoi ventilul si se da drumul arzatorului.

Atunci cand trebuie realizata reglarea presostatului de gaz maxim, trebuie de asemenea urmati o serie de pasi. Presostatul este conectat in serie sonda de ionizare, avand capacitatea de a opri arzatorul cand presiunea gazului creste peste limita setata. Presostatul de gaz minim se afla pe arzator in apropierea flansei de conectare a rampei de gaz. Reglarea implica urmatoarele etape: arzatorul trebuie adus la putere maxima (in functie de puterea pe care o are cazanul).

Dupa aceea trebuie masurata valoarea presiunii de la presostat. Rotita de reglare se roteste cu atentie pana in momentul in care arzatorul se opreste. Apoi trebuie marita presiunea de declansare a presostatului cu 20% prin rotirea inelului de reglare si se repeta apoi acest ciclu si la arzator. In cazul in care apar avarii, trebuie marita si presiunea de declansare.

Telefon: 021.411.44.44

Nu esti inregistrat ? Fa-ti un cont nou !

LOGIN

Salut

© www.generator-abur.ro 2018 | ANPC


Generatoare de abur de inalta si joasa presiune - Generatoare electrice de abur